Cele mai frumoase locații pe care să le vizitezi în România

Ai chef de ducă, dar nu știi în ce locuri să te mai aventurezi? Dacă crezi că ai văzut deja întreaga țară, dă-ne voie să îți prezentăm câteva sugestii, pe care probabil nu ai apucat încă să le bifezi!

Delta Dunării

Nu poți spune că ești un turist pasionat, dacă nu ai făcut încă o plimbare cu barca în deltă. Delta Dunării devine an de an un paradis pentru cei mai înverșunați pescari, dar și pentru toți iubitorii de natură, soare, apă și, cel mai important, liniște. Doar aici vei avea ocazia să admiri la un loc specii de nuferi, pelicani, plaje întinse, foarte puțin populate, cât și localnici incredibil de amabili.

Îți garantăm că aventura cu barca pe apele Dunării te va elibera de griji, stres și anxietate, chiar dacă durează câteva ore bune. Peisajele desprinse din cărți sau din picturi te vor cuceri pe loc, iar experiența va rămâne cu siguranță una dintre preferatele tale din această țară.

Cimitirul Vesel

În mod normal nu ai descrie un cimitir ca fiind amuzant, dar nu la fel stau lucrurile și în cazul Cimitirului Vesel de la Săpânța, din județul Maramureș. Acesta este un loc unic în țară, datorită mormintele decorate cu cruci colorate în nuanțe aprinse, pe care poți admira modele vesele, desene, cât și versuri cu tâlc despre persoanele răposate.

Transfăgărășan

Cu siguranță ai mai auzit vorbindu-se despre acest traseu, fie că ești român, sau poate chiar străin. Ei bine, nu degeaba a devenit celebru, deoarece Transfăgărășanul cuprinde porțiuni cu curbe care ar putea impresiona orice șofer. Deși este deschis pentru circulație doar câteva luni pe an, din pricina pericolului pe care zăpada îl poate crea, în lunile reci, îți garantăm că experiența merită trăită pe propria piele.

Lacul Sfânta Ana

Dacă nu ai vizitat încă singurul lac vulcanic din România, nu mai sta pe gânduri! Acesta este localizat în apropiere de Tușnad și s-a format la baza unui crater din Munții Ciomatu. Aici te poți plimba cu barca, poți face picnicuri împreună cu familia și poți realiza fotografii cu peisajele impresionante.

Sighișoara

Dacă îți face plăcere să te plimbi prin zone bogate în istorie și frumuseți arhitecturale, atunci orașul Sighișoara este pentru tine. Centrul istoric al orașului a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO, unde poți găsi Cetatea Medievală, cea mai mare din Europa. Pe lângă aceasta mai poți vizita Turnul cu ceas, Turnul fierarilor și poți chiar lua parte la Festivalul Medieval, care are loc an de an la sfârșitul lunii iulie.

Valea Vaserului

Excursia cu Mocănița, trenul cu aburi, te va purta pe Valea Vaserului, o zonă de pădure din Maramureș. Peisajele naturale fascinante atrag în fiecare an mii de turiști, dar și mulți pasionați de vânătoare, atunci când se deschide sezonul. Dacă vrei să te aventurezi, poți pleca în drumeții pe traseele prestabilite și poți chiar înnopta cu cortul pe munte.

Castelul Peleș

Dacă te-au fascinat întotdeauna poveștile cu prinți și prințese, trebuie să treci și pe la Castelul Peleș din Sinaia, fosta reședință de vară a familiei regale din România. Acesta este un obiectiv turistic unic în țară, care deține 160 de camere, cu turnuri, sală de teatru, biblioteca regală, sală de muzică, săli de arme și multe alte atracții.

Peștera Urșilor

Peștera Urșilor se află în județul Bihor și a fost descoperită în anul 1975 din întâmplare. Aceasta conține trei galerii: Galeria Oaselor, Galeria Lumânărilor și Galeria Emil Racoviță, care au fost amenajate pentru a fi vizitate, în grupuri, alături de ghizi. Acesta este cu adevărat un paradis al stalactitelor și stalagmitelor cu forme unice și impresionante.

Cascada Cailor

Una dintre cele mai fascinante obiective turistice naturale din România este Cascada Cailor, din stațiunea Borșa, în Munții Rodnei, care are o cădere de 90 de metri și se află la 1300 metri altitudine, fiind cea mai mare din România. În apropierea acestei cascade poți vizita și Parcul Național Munții Rodnei, poți merge cu telescaunul sau poți alege unul dintre traseele montane pentru expediții.

Sfântu Gheorghe

Nu îi uităm nici pe cei care preferă să meargă la mare, așa că le recomandăm să viziteze cel mai frumos sat de pescari din România. Aici poți înota, poți sta la plajă într-o zonă curată și departe de agitația stațiunilor cunoscute, poți degusta preparate tradiționale pe bază de pește și te poți aventura într-o excursie cu barca Sf. Gheorghe. Localnicii sunt calzi și generoși și cazează turiștii chiar în casele lor.

Nu știi ce să mai vizitezi în următoarea ta vacanță? Consulta lista cu cele mai frumoase obiective turistice din România și alege-ți următoarea destinație!

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu