Cum aduci trafic din Social Media pe site

Poți aduce trafic pe un site prin mai multe metode, cele mai întâlnite tipuri de trafic fiind: traficul direct, din SEO, din Social Media, refferal și din reclame.

Deși fiecare are avantajele sale, în funcție de tipul de site pe care îl ai, traficul dintr-o anumită sursă poate fi mult mai ușor de făcut decât cel din alte surse.

Spre exemplu, dacă ești într-o nișă precum creditele online îți va fi foarte greu să concurezi pe SEO cu site-uri cu autoritate mare și vechime, dar poți face Social Media mai bine decât ei.

Există studii care confirmă faptul că peste 92% dintre proprietarii de business-uri mici preferă să meargă pe abordarea aceasta de a aduce trafic din Social Media din diferite considerente, unul dintre ele fiind faptul că este mai ieftin decât celelalte variante, dar și că se poate transforma în trafic organic constant.

Așadar, iată cum să-ți începi prezența în Social Media

Înainte de toate trebuie să alegi platformele pe care dorești să comunici în funcție de tipul de business pe care îl ai. Bugetul, timpul, dar și rata de profitabilitate nu îți va permite să fii pe toate platformele în același timp.

Atunci când vorbim de platforme, într-o abordare clasică putem spune că ai de ales între: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube și Pinterest.

Fiecare platformă are beneficiile ei și te poate ajuta într-un fel sau altul să crești traficul de pe site și renumele brandului.

  • Facebook are o abordare generalistă și e adesea inclus în mixul de platforme pe care toți le folosesc mai ales datorită faptului că aici au și reclamele cel mai bun impact atunci când vorbim de Social Media.
  • Twitter este o platformă care nu a prins foarte bine în România așa că nu putem spune dacă e bine să o folosești sau nu. Cert este că un cont trebuie să existe pentru a bloca numele brandului.
  • Instagram este un must atunci când vine vorba de fotografii și comunicare foto/video.
  • LinkedIn se pretează pentru comunicarea business și este locul unde brandul tău poate comunica mai serios și, în cazul în care oferi servicii Business to Business, este un must have.
  • YouTube este o platformă pe care trebuie să o ai în vedere dacă vrei să faci conținut video. Dar ține cont de faptul că există costuri mult mai mari pentru conținutul video.
  • Pinterest este populară printre anumite nișe precum DIY, rețete, amenajări interioare și programe de nutriție și sport.

O altă platformă care se pare că trece testul timpului este TikTok, iar în ultimul timp foarte multe business-uri s-au lansat aici. Este ușor de folosit, nu ai nevoie de multe cunoștințe de editare video să postezi și poți face toate clipurile direct din aplicație.

În cazul în are alegi să folosești TikTok ține cont de faptul că vei avea nevoie de un concept bine definit și de o persoană care își poate dedica o mare parte din timp pentru platformă.

După ce alegi platformele pe care vrei să fii prezent, un alt aspect important este să faci un media plan din care să reiasă cât de des vrei să postezi/ce fel de conținut și să te ții de el.

Rezultatele, mai ales în Social Media, nu apar peste noapte și trebuie să aloci cel puțin câteva luni unui proiect ca să vezi dacă abordarea este una corectă sau nu.

În concluzie, pentru a aduce trafic pe site din Social Media, trebuie să alegi platformele potrivite pentru business-ul tau, să postezi constant și să folosești A/B testing cât de des poți pentru a vedea ce prinde la publicul tău.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu