Confortul pe care angajații îl au la locul de muncă se va resimți și în productivitatea acestora și în calitatea ideilor pe care le au. Nu poți munci într-un mediu stresant și să te aștepți să fii productiv și să vii cu idei bune.
Astfel, mai jos am scris despre câteva aspecte de care trebuie să țină cont un CEO atunci când vine vorba de spațiul în care angajații lui muncesc.
Spații private
Majoritatea oamenilor nu se pot concentra atunci când lucrează prea aproape de colegi și simte că toți se uită în monitorul lui. Așadar, chiar dacă stilul biroului este open space, trebuie să iei în calcul că trebuie să oferi spațiu privat fiecărui angajat astfel încăt să se poată concentra la task-urile pe care le are de făcut.
Birouri reglabile
Durerea de spate este boala secolului nostru și toți ajungem mai devreme sau mai târziu să resimțim efectele unei posturi necorespunzătoare la birou. Pentru a evita astfel de probleme, pe lângă pauzele din timpul programului care trebuiesc luate pentru a face exerciții, poți oferi angajaților birouri reglabile astfal încât să lucreze și din picioare atunci când simte nevoia.
Scaune ergonomice
Celălalt aspect de care trebuie să ții cont este prezența scaunelor ergonomice la birou sau posibilitatea angajaților de a cere un astfel de scaun. Așa cum spuneam prin articol, nu te poți concentra dacă nu ai un mediu de lucru confortabil și trebuie să te lupți cu diferite dureri în fiecare zi.
Zonă de relaxare
Zona de relaxare este totuși ceva opțional și se pretează pentru business-urile mai mari, dar nu ar strica să ai măcar o cameră cu o canapea unde angajații pot să meargă din când în când pentru a se relaxa sau pentru a face câteva exerciții simple.
Temperatura din birou
Stabilește de comun acord care vor fi temperaturile din birou deoarece aerul condiționat poate crea probleme de sănătate angajaților, mai ales dacă este setat la temperaturi extreme (mai jos de 21 de grade sau mai sus de 30 de grade)
Program flexibil
Cea mai comună dorință în rândul angajaților este programul flexibil, mai ales dacă vorbim despre un oraș precum București unde traficul este infernal dimineața. Oferă angajaților tăi posibilitatea de a lucra în orele în care se simt mai productivi și cuantifică munca în task-uri rezolvate, nu timp petrecut la birou stând degeaba sau încercând să se concentreze.
Te-ar putea interesa si:
Imprimanta de etichete ideală pentru industria alimentară