Martianul – The Martian
In centrul atentiei este povestea unei echipe de sase oameni care pleaca intr-o misiune pe Marte. Din cauza unei furtuni intregul echipaj este in pericol si trebuie sa paraseasca planeta. Din pacate, Matt Damon ramane in urma si toata lumea crede ca a murit. Dar ghici ce? Nu se lasa asa de usor si la un moment dat reuseste sa cultive niste cartofi pe Marte!
Star Wars: The Force Awakens
Escape now, hug later – vei intelege cand vei vedea filmul. Mi-a placut prea mult replica, asa ca trebuia sa o scriu si aici.
Povestea Star Wars: The Force Awakens are loc cu aproximativ 30 de ani dupa evenimentele din Return of the Jedi. Noul film Star Wars ne prezinta o noua fata a lui Han Solo, de aceasta data nu mai aspira la pozitia lui Obi-Wan Kenobi.
Scenele de lupta au fost la nivelul la care ne-a obisnuit seria filmelor Star Wars, doar ca de aceasta data sabiile laser ofera efecte mult mai bune datorita evolutiei tehnologice.
Atomic Blonde
James McAvoy revine intr-un rol care, in opinia mea, l-a prins foarte bine si mi-a placut sa vad cum s-a adaptat la stilul de viata din Berlinul anilor 1989. Un stil care, atunci cand vorbim de viata de noapte, nu pare sa fie foarte diferit de ceea ce se intampla acum in zona balcanica si pe la noi.
Vodka, tigari, whiskey, actiune, viata de noapte, plot twist-uri si un insight in viata unui spion din timpul razboiului rece. Cam asa ar arata filmul daca l-as descrie intr-o propozitie.
Soundtrack-ul imi aminteste de Baby Driver si asta ma bucura pentru ca se potriveste foarte bine cu actiunea filmului si acum mi-am gasit muzica de fundal pentru momentele in care editez poze sau scriu articole.
Actiunea filmului este plasata inaintea caderii Zidului Berlinului si Lorraine Broughton (Charlize Thereon) este trimisa pe strazile germane pentru a rezolva un caz de siguranta nationala alaturi de David Percival (James McAvoy). Apoi urmeaza o lectie buna de spionaj intr-o lume in care tradarea este la ordinea zilei si pierde cel care lasa garda jos primul.
Regizor: David Leitch.
Scenariu: Kurt Johnstad, Anthony Johnston.
Actori principali: James McAvoy, Charlize Thereon, John Goodman, Sofia Boutella.
Durata: 115 minute.
A Bigger Splash: Pasiuni periculoase
Povestea se invarte in jurul celor patru personaje principale (Harry, Paul, Penelope si Marianne) care impartasesc mult mai multe lucruri din trecut decat ne dam seama din primele minute ale filmului.
Uneori pare ca o vedeta rock si-a angajat un regizor sa o filmeze in vacanta, dar nu se astepta ca totul sa fie dat peste cap de vizita lui Harry si a fiicei sale.
Cu drag, Simon – Love Simon | Cronică de film
Cu drag, Simon este filmul pe care trebuie să îl vezi dacă și tu crezi în termeni precum toleranță și acceptare. Într-o Americă în care căsătoria între persoane de același sex nu mai este ceva neobișnuit, ba chiar este conformă cu legislația, tinerilor încă le este teamă să come out of the closet. Filmul acesta își propune să arate publicului cât de greu îi este unui tânăr adolescent nu doar să se accepte așa cum este, dar să se și facă plăcut celor din jur.
Simon Spier este un licean normal. În fiecare dimineață își conduce colegii la liceu și își savurează cafeaua împreună. Acasă îl așteaptă o familie iubitoare, o mamă psiholog și o surioară care se crede Gordon Rasmey. Cu toate astea, ceva îl oprește din a recunoaște că este gay.
Lucrurile se schimbă când pe un blog al liceului cineva se declară gay fără a-și dezvălui identitatea. De aici până la a lega o prietenie nu durează prea mult. Cei doi încep să corespondeze prin mail și își destăinuie unul altuia temerile, aspirațiile și gusturile în materie de muzică.
Simon Spier este interpretat de Nick Robinson pe care vi-l amintiți probabil din filme precum Jurassic World (2015), The 5th Wave (2016), ori Everything, Everything (2017). Dacă ți-a plăcut 13 Reasons Why cu siguranță o sî îți placă și acest film fiindcă îi vei revedea pe Katherine Langford interpretând-o pe Leah și pe Miles Heizer în rolul lui Cal. Cât despre mama lui Simon, aceasta este interpretată de frumoasa Jennifer Garner.
Darkest Hour – Ziua Decisiva – #devazut
Actiunea se petrece la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, moment in care Marea Britanie avea de luat o decizie care avea sa schimbe soarta acestuia. Fortele naziste pareau de neoprit, iar omul care trebuia sa ia acea decizie a fost Winston Churchill.
Detaliile arhitecturale sunt foarte bine puse in evidenta si nici cadrele menite sa puna accentul pe o singura persoana sau pe dialogul dintre doua nu se lasa mai prejos.
Nu as putea gasi parti proaste in filmul acesta din perspectiva cuiva care l-a vazut pentru poveste si, inca o data, cadrele alea sunt pur si simplu geniale!
Regizor: Joe Wright.
Actori principali: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas.
Eddie Vulturul
Este un film despre care n-am cum sa zic prea multe cuvinte pentru ca e foarte bun. Are de toate, de la momente amuzante la adevarate lectii de viata de care multi dintre noi ar trebui sa tina cont. Actorii joaca perfect si actiunea se petrece in asa mod incat nu poti sa-ti iei ochii de pe ecranul din fata ta.
Jane Got a Gun
Actiunea are loc in jurul lui Jane si a persoanelor din viata ei. Filmul trebuie vazut ca o punere in scena a vietii lui Jane care trece prin multe incercari si dezamagiri pentru a-si stabili o familie si a reusi sa traiasca in liniste, departe de trecutul ei care pare sa o urmareasca la nesfarsit.
Atunci cand sotul ei se intoarce dintr-o lupta cu o banda de criminali, Jane aduce trecutul in prezent pentru a-si salva familia. Ai crede ca nu se intampla mai nimic intr-o casa din mijlocul pustiului si ca ai putea sa te ascunzi asa la nesfarsit, dar atunci cand cauti ceva destul de mult ajungi sa si gasesti. Asa se intampla si cu fratii Boys care au plecat in cautarea lui Jane si a familiei ei.
Jackie – povestea asasinarii lui John F. Kennedy
Filmul urmareste drama Primei Doamne a Statelor Unite dupa asasinarea lui John F. Kennedy din 1963. Nu avem parte de actiune intrucat filmul este static si realizat sub forma de documentar. Povestea lui Jackie este cea care trebuie sa iasa in evidenta, insa mie mi-ar fi placut sa vad mai multa tehnica cinematografica implicata in realizarea acestuia.
Un lucru pe care l-am apreciat cu adevarat este faptul ca Natalie Portman isi joca rolul pur si simplu genial si este motivul pentru care pot spune ca acest film merita vazut. Daca te vei uita la un clip Jackie Kennedy, vei vedea ca Natalie reuseste sa imite foarte bine trairile pe care Jackie le transmite atunci cand vorbeste, ba chiar si zambetul fortat, stangaciile in discurs si toate lucrurile marunte care o fac pe Jackie mai umana si cat mai aproape de realitate.
Apreciez faptul ca filmul incearca sa transmita exact ceea ce Jackie simtea in perioada in care sotul ei a fost asasinat, mai ales ca pe alocuri sunt folosite si scene din prezentarea originala a Casei Albe care dau putin mai multa credibilitate acestui film si il fac sa semene mai mult cu un documentar. Aceea este o perioada in care Jackie pierde iubirea vietii ei, dar castiga dragostea unei intregi natiuni.
Tinand cont de faptul ca acesta este genul de film unde nu am cum sa dau spoilere, voi continua prin a spune ca filmul este prezentat din perspectiva unui interviu pe care Jackie il da unui jurnalist despre care sustine ca poate publica doar ce aproba ea. Dar asa cum stiti, povestea va vedea tiparele fara vreun fel de cenzura sau schimbari menite sa o faca pe Jackie mai puternica.
Frăţia Hoţilor – Den of Thieves
Este un film despre lupta dintre băieții răi și o unitate specială din poliție care pare să fie făcută din același aluat. Este axat mai mult pe acțiune și pe schimbări de situație decât pe dialoguri sau scene comice, dar cu toate astea găsim un triunghi destul de interesant între liderul bandei de hoți, reprezentantul poliției și cel care se ocupă de o brigadă specială a poliției.
Pe scurt, filmul spune povestea celei mai bune grupări de spărgători de bănci din LA care încearcă să scoată din circulație 120 de milioane de dolari. Totul dintr-o singură lovitură.
Regizor: Christian Gudegast.
Actori principali: Gerald Butler, Jordan Bridges, Evan Jones, 50 Cent, Maurice Compte.
Dirty Grandpa
Filmul il readuce pe Robert De Niro pe marele ecran in ipostaza unui bunic dornic de distractie si de aventura. Regizorul pune accent pe faptul ca nu conteaza varsta sau alegerile facute in viata pana in momentul de fata. Oricand poti face alegeri mai bune si sa incepi sa traiesti cu adevarat. Asta include si sa-ti urmezi pasiunile si sa nu spui nu unei petreceri pe cinste.
Dirty Grandpa este filmul in care Robert De Niro vrea sa ne arate ca viata merita traita indiferent de varsta. Alaturi de nepotul sau, Zac Efron, Dick Kelly (Robert De Niro) are parte de o vacanta de-a dreptul nebuneasca. Bunicul dornic de aventura nu se da in laturi de la nimic atunci cand vine vorba de distractie si incearca sa-l convinga si pe nepotul sau ca viata de avocat nu e atat de frumoasa atunci cand te pierzi in contracte, rapoarte si procese.
Self/less: Transfer de viata
Self/less porneste de la o idee foarte buna, povestea pare sa fie bine structurata, dar consider ca timpul alocat filmului este prea scurt pentru a putea dezvolta ideea din spatele lui. Cu toate acestea, firul narativ reuseste sa cuprinda multe aspecte din viata personajelor ceea ce il face un film decent care merita recomandat.
In centru se afla povestea unui milionar care se confrunta cu probleme de sanatate si are nevoie de un corp nou pentru a supravietui. Pe parcursul filmului i se spune ca nemurirea are un pret, dar nu stie care este acela.
Transporter: Mostenirea
Un film de actiune cu mafie rusa, prostituate, masini scumpe, o sticla de vin aparata cu pretul vietii si efecte speciale. Cam asa suna filmul daca i-as face un rezumat de un rand.
Filmul continua traditia Transporter si aplica aceleasi reguli: fara nume, nu schimba detaliile afacerii si nu deschide pachetul. Povestea propriu-zisa lipseste si toata actiunea se invarte in jurul efectelor speciale si masinilor Audi care nu se zgarie, nu se uda si par mai indestructibile decat un tanc. Cu toate astea, in ciuda descrierii pe care am facut-o, eu am o slabiciune pentru filmele de genul, mai ales cele in care joaca Jason Statham si mi-a placut destul de mult.The Last Witch Hunter
Dupa 800 de ani, vrajitoarele hotarasc sa se razbune si pun la cale un plan in care ajutorul lui Kaudler este ucis. Aici incepe actiunea filmului in care il avem in rol principal pe Vin Diesel care incearca sa ii gaseasca pe cei responsabili si sa ii duca in fata justitiei.
Misiunea este uneori ingreunata de noul ajutor al lui Kaudler, dar ultimul vanator de vrajitoare gaseste in Chloe (Rose Leslie) ajutorul de care are nevoie.
Why him? / De ce el?
Comedia incepe in momentul in care Ned merge in California, alaturi de sotia sa si fratele mai mic al lui Stephanie, ca sa il cunoasca pe viitorul ginere. Laird se dovedeste a fi un programator care locuieste intr-o casa cu o curte cam cat un stadion de fotbal si decoreaza peretii acesteia cu cele mai ciudate lucruri pe care le gaseste. Stephanie pare ca l-a gasit pe the one chiar daca adesea se cearta cu el tocmai din cauza faptului ca este mult prea direct si tot timpul spune exact ceea ce gandeste fara sa mai treaca aceste lucruri printr-un filtru al lucrurilor permise din punct de vedere social intre un ginere si viitorii lui socri.
The Huntsman: Winter’s War
Filmul este o combinatie de basme si povesti, Alba ca Zapada este in razboi cu Craiasa Zapezii si vanatorul nu apare de aceasta data in ipostaza de a o salva pe Alba ca Zapada, ci mai mult ca un Harap Alb care incearca sa treaca prin niste probe ca sa recupereze oglinda. Pe parcursul filmului avem parte de scene de actiune, dar si de scenele de dragoste specifice basmului in care ni se arata ca iubirea invinge intotdeauna. Tinand cont ca filmul este un basm, acesta este destul de previzibil si stim ca binele va invinge cumva pana la final. Asta daca nu mai exista si o partea a doua.
Warcraft: Inceputul
Pe planeta Azeroth izbucneste un razboi intre orci si oameni. De partea oamenilor se afla Alianta condusa de Anduin Lothar, un razboinic dispus sa sacrifice totul pentru victorie, iar de partea orcilor este o magie numita Fel care poate transforma viata in putere, un fel de orci pe steroizi. Orgrim, liderul Hoardei de orci este si el dispus sa sacrifice totul pentru a-si salva poporul si familia de la disparitie. Acestea fiind spuse, filmul promite sa ofere o experienta plina de magie pe planeta Azeroth, dar si pe taramul orcilor.
Star Trek Dincolo de Infinit
Echipajul navei Enterprise este pus in situatia de a intra pe un teritoriu necunoscut. Loc in care sunt luati cu surprindere de o noua specie si sunt nevoiti sa lupte pentru supravietuire. Pe parcursul filmului, avem parte de momente in care pacea pentru care au luptat pana acum este pusa in pericol, dar va voi lasa pe voi sa descoperiti daca James T. Kirk va reusi sa infrunte acest pericol.
Jason Bourne
Totul o ia razna atunci cand cineva din trecut ii dezvaluie lui Bourne un secret despre viata tatalui sau. Apoi filmul continua cu povestea cu care deja ne-am obisnuit, adica CIA se afla pe urmele lui Bourne, iar el incearca sa scape. Singura diferenta este ca de data aceasta apare o noua tipa la CIA care crede ca il poate aduce inapoi si face tot posibilul sa il captureze pe Jason in viata. Oare va reusi?
The Divergent Series: Allegiant
Allegiant, cea de-a treia parte a seriei Divergent ii readuce pe ecranele din cinema pe Tris si Four, doi tineri hotarati sa schimbe lumea in care traiesc.
apreciez faptul ca povestea de dragoste dintre Tris si Four nu este una tipica si ne putem bucura de actiunea filmului fara sa fim intrerupti de scene romantice care nu prea-si aveau locul intr-un film de genul.
Efectele speciale se ridica la inaltimea filmului, avem parte de peisaje post-apocaliptice realizate in mod realist si de tehnologia viitorului care nu pare asa departe de realitate. Acestea vin ca un contrast intre ceea ce se intampla in interiorul zidului, in Chicago, si ceea ce se intampla in exteriorul sau unde tehnologia a avansat mult mai rapid.
Relatiile dintre personaje au fost foarte bine realizate, avem parte de lectii de prietenie, curaj, dar si de rasturnari de situatie si momente in care poti doar sa banuiesti ce se va intampla in urmatoarea scena.
Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi
Dupa ce bunicul lui Jack moare in conditii suspecte, nepotul sau ajunge sa descopere o lume noua unde copiii sunt speciali si, din cauza asta, trebuie sa se ascunda de ceilalti. Pe durata filmului asistam la o lupta intre bine si rau, dar si la lupta interioara pe care Jack o duce atunci cand este pus in situatia de a lua decizii aproape imposibile.
Imi place Copiii domnisoarei Peregrine pentru ca ofera o viziune putin diferita fata de alte filme cu mutanti, oameni cu puteri speciale si asa mai departe. Ideea e ca nu intotdeauna puterile astea trebuie sa iti fie folositoare la ceva si sa te transforme intr-un razboinic singuratic care lupta impotriva raului. Uneori, puterile tale pot folosi doar in anumite situatii de care depinde viata celorlalti. Veti vedea in film ceea ce vreau sa spun cu asta si sper ca imi veti da dreptate la final.
Deepwater Horizon
in Deepwater Horizon este vorba de o explozie care s-a intamplat pe 20 aprilie 2010, la 80 de km de Venice. Platforma petroliera cu numele Deepwater Horizon a fost distrusa intr-o explozie care avea sa ucida 11 oameni si sa raneasca alti 17. Acest dezastru a fost atat de mare incat mii de barili de petrol erau eliberati in fiecare zi in Golful Mexic si a afectat foarte mult echilibrul natural.
Asa cum sustineam si in articole precedente, ma uimeste foarte mult ca oamenii inca nu realizeaza cate probleme poate cauza faptul ca incearca sa faca economii riscand viata celorlalti. Chiar daca singurul scop pe care il au este sa faca un profit cat mai mare, asta nu ii ajuta cu nimic daca se intampla un accident si ajung sa fie arestati si acuzati de omor calificat.
The Accountant
The Accountant: Cifre periculoase este un film de actiune care il are in rol principal pe Ben Affleck, castigator a doua premii Oscar si, in filmul de fata, Christian Wolff, matematician foarte talentat care are probleme atunci cand vine vorba de a socializa, dar asta nu se intampla niciodata atuci cand vine vorba de cifre.
Christian se invarte intr-o lume foarte periculoasa si din cauza asta incearca sa ii tina pe toti cei care ii sunt apropiati la distanta. El e contabil. Nu pare asa de periculos la prima vedere, dar nu e orice fel de contabil. Tine contabilitatea celor mai periculoase organizatii criminale din lume si trebuie sa fie tot timpul pe fuga ca sa nu fie prins din urma. Treaba se complica, paradoxal, exact atunci cand Christian decide sa ia un caz 100% legal si descopera nereguli in registrele unei firme de robotica.
The Other Side of the Door
Filmul are o poveste buna, specifica filmelor de groaza, dar punctul sau minus ar fi faptul ca scenariul este destul de previzibil chiar si pentru cineva care nu se uita prea des la filme de genul.
Traind Printre Demoni 2 – The Conjuring 2
Desi nici de aceasta data nu am fost speriat de un film horror, pot spune ca Traind Printre Demoni 2 se afla destul de sus pe lista filmelor horror pe care le-am vazut.
Din ce am inteles, filmul se bazeaza pe un caz real, ba chiar veti putea asculta si inregistrarile originale inainte de generic.
Now You See Me 2
Trebuie sa incep prin a spune ca filmul are multe scene de magie foarte bine realizate care m-au surprins si inca ma intreb cum e posibil sa faci asa ceva. Stiu ca in spatele fiecarui truc se afla o iluzie si ca, de fapt, magia nu e nimic altceva decat distragerea atentiei combinata cu o iluzie cat mai bine realizata, dar ceea ce face ca un truc sa fie magic este priceperea iluzionistului si capacitatea sa de a controla publicul. Ei bine, in seara asta iluzionistul a fost regizorul si s-a descurcat foarte bine.
Relatiile dintre personaje sunt realizate astfel incat pe intreaga durata a filmului te intrebi ce se intampla si daca ceea ce vezi e real sau nu. Treaba asta cu inducerea in eroare a publicului le iese destul de bine incat am reusit sa fiu atent timp de 2 ore si 9 minute la actiunea din film.
Despre povestea filmului nu as avea asa de multe de spus in afara de faptul ca este exact la ce ma asteptam in sensul ca speram ca o sa fie ceva care o sa reuseasca sa ma surprinda.
Overdrive
Overdrive mi-a adus aminte de primele filme Fast & Furious, atunci cand familia era mai mica, echipa incepea sa creasca si lumea lui Vin Diesel prindea contur. Pe de alta parte, am avut parte si de un element care mie imi va capta intotdeauna atentia, aparitia escrocilor, sau a con artistilor ca s-o dam pe englezisme. Pentru mine a fost un film care a imbinat putin din toate si cred ca a reusit s-o faca intr-un mod placut, care nu isi oboseste spectatorii.
Partea din film care include escrocheriile, planurile de razbunare si strategiile aferente mi-a amintit de Focus pentru ca e un film imprevizibil si o sa fie cam greu sa-ti dai seama care e planul pe termen lung si unde vrea sa ajunga Andrew alaturi de echipa sa.
Am avut parte de curse de masini, actiune, dar si scene cu umor, mai ales atunci cand vine vorba de Garret Foster si viata sa amoroasa, sau mai bine zis lipsa ei. Fratele sau, Andrew o duce mult mai bine si nu de putine ori se va afla in situatia de a se gandi serios daca viata asta e de el sau ar trebui sa aleaga calea usoara si sa fuga undeva cu iubita sa, Devin. V-as spune ce face, dar mai bine va las pe voi sa aflati.
Rogue One: A Star Wars Story
Pe scurt, alaturi de Jyn Erso ajungem in mijlocul razboiului dintre forta binelui si ce a raului. Ajutata de Rebeli, un spadasin si fortele non-aliate, aceasta incearca sa opreasca arma care poate pune capat oricarei planete. Problema este ca aceasta este functionala si totul devine o cursa contra cronometru din care nu poate sa iasa decat un singur castigator.
Collateral Beauty: a doua sansa
Collateral Beauty: a doua sansa, asa cum a fost tradus in romana, este un film care personifica dragostea, timpul si moartea intr-un fel in care nu te-ai astepta. Bine… te-ai astepta la faptul ca aceste trei lucruri sa fie personificate de trei actori, dar vei fi lovit de un plot twist intr-un moment in care te vei astepta mai putin si exact atunci cand crezi ca ai inteles, realizezi ca n-ai inteles nimic de fapt si mintea ta incepe sa faca scenarii. Dar te las sa te convingi de asta mergand sa vezi filmul.
Howard Inlet (Will Smith) trece printr-o drama din care nu isi mai poate reveni in momentul in care isi pierde copilul si ajunge sa renunta la orice speranta si sa nu ii mai pese de ce se intampla cu viata lui.
Incearca sa faca un targ cu moartea si sa dea viata lui la schimb, da vina pe timp ca ofera prea putin cui trebuie, se desparte de dragoste si firma pe care o conduce ajunge pe marginea unei prapastii. Trei dintre colegii si prietenii lui incearca sa gaseasca o modalitate prin care sa il salveze pe Howard care ajunge deja in pragul nebuniei si nascocesc un plan putin mai nebun decat starea in care urma el sa intre si angajeaza 3 actori care sa raspunda scrisorilor pe care acesta le trimetea catre dragoste, moarte si timp.
Urmeaza momente in care Howard este confruntat cu propriile ganduri si privim cum si viata colegilor lui se schimba din momentul in care unul dintre ei a intrat in sala de repetitii unde cei trei actori repetau o piesa de teatru pe care, spun ei, nu aveau sa o joace niciodata.
Mi-a placut foarte mult o scena in care Howard ia la rand toate cliseele pe care le dau oamenii atunci cand pierzi pe cineva si arata cat de penibile suna ele de fapt si te face sa te gandesti oarecum ca astfel de lucruri nu pot fi descrise in cuvinte si uneori o stare, o parere de rau transmit mult mai mult decat niste clisee care te vor face doar sa-ti pierzi mintile.
Un film in care moartea a jucat rolul vietii ei in fata unui public format dintr-o singura persoana, dragostea ne-a aratat ca e prezenta acolo in momentele fericite, triste, dar si atunci cand alegem sa o ignoram, iar timpul… ei bine timpul are un mod interesant de a arata ca e un privilegiu si ca cei mai mult il iau ca ceva garantat si il irosesc. Mi-a placut cel mai mult personificarea timpului pentru ca face o paralela cu oamenii care ajung sa ii ia pe ceilalti ca ceva garantat si isi pierd interesul fata de ei pana in momentul in care acel lucru garantat nu mai e acolo, dar de aici incepe viata.
Minte-ma frumos in Centrul Vechi | film romanesc
Minte-ma frumos in Centrul Vechi este un film despre viata, triunghiuri amoroase si prietenie. Reuseste sa prezinte povestile din jurul oamenilor si momentele complicate care apar de-a lungul vietii intr-o maniera amuzanta si care te face sa spui la final mai vreau!
Filmul spune povestea a cinci tineri actori care se pregatesc pentru un spectacol de teatru. Ei bine, povestea de amor dintre personaje e aproape la fel de complicata ca povestile mele cu o parte dintre nebunele pe care le-am intalnit de-a lungul vietii. Prietenii stiu ce zic, pentru restul ma gandesc sa scriu o carte.
Pe de o parte avem povestea de dragoste dintre Dora si Doru in care se baga si Lucy mai mult sau mai putin invitata. Pe de alta parte il avem pe Alecu, prietenul lui Doru, care e indragostit de Dora si ar cam vrea s-o aiba o noapte. Oare va reusi? Asta ramane de vazut, dar… stitm cu totii ca problemele in dragoste nu vin niciodata singure. Dora si Lucy trebuie sa-l imparta pe Doru cu cealalta mare dragoste a sa, jocul de pacanele.
Stiti zicala aia ca in dragoste uneori pierzi si alteori castigi? Eh, cand e vorba de pacanele mai mult pierzi. Asa a facut si Doru si a ajuns sa ramana fara motocicleta si sa-l supere pe nenea Marlon, un camatar destul de simpatic atunci cand nu te pui cu el. Pentru ca pare sa nu mai existe cale de scapare, Doru apeleaza la talentul de hacker al lui Toni ca sa isi recupereze motocicleta, dar ce te faci cu Marlon? Credeti ca va trece chestia asta cu vederea?
Mi-a placut ca Viorel Lis interpreteaza propriul personaj in film si este…. ati ghicit! jucator de pacanele. Imi plac oamenii astia care stiu sa se autoironizeze.
Mai stiti cand v-am spus eu ca Bucurestiul e frumos? Daca nu ma credeti, trebuie sa mergeti la film sa vedeti niste cadre geniale filmate cu drona prin Centrul Vechi si pe cele de pe strazile orasului.
Filmul este regizat de Iura Luncasu, iar din distributia sa fac parte tineri actori foarte talentati precum Pavel Ulici, Nicoleta Hanci, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Sorin Miron, Alexandru Unguru, Aida Economu si Diana Roman. Dar lista nu se opreste aici, alaturi de ei apar si nume cunoscute din lumea filmului, chiar si vedete de la TV. Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea, George Pisteranu, Viorel Lis, Codin Maticiuc si Virgil Iantu ne mint frumos in Centrul Vechi fac sa vedem Bucurestiul si Centrul Vechi dintr-o alta perspectiva.
10 Cloverfield Lane – Strada Cloverfield 10
Michelle renunta la relatia pe care o are cu iubitul ei si hotaraste sa fuga de acasa, insa este implicata intr-un accident de masina si se trezeste intr-un buncar subteran unde Howard ii spune ca ei doi, alaturi de Emett sunt, singurii supravietuitori in urma unui atac chimic. Pe parcursul filmului o vedem pe Michelle care incearca sa descopere daca tot ce se intampla este real si daca poate avea incredere in cineva.
Batman v Superman: Dawn of Justice
Efectele speciale sunt pe masura filmului si reusesc sa dea un plus scenelor de lupta, mai ales ca filmul este in format 3D. Pe langa efectele speciale avem ocazia de a vedea gadget-urile lui Batman si o nava de pe Krypton cu tehnologia aferenta acelei planete.
Wonder Woman e perfecta. Poate sunt subiectiv, dar mi-a placut cum si-a jucat rolul si faptul ca in acest film n-a fost vorba doar despre super eroi. A existat legatura dintre viata de super erou si viata cotidiana. Am avut ocazia sa vedem un Batman care este mai mult Bruce Wayne si un Superman care ar risca orice pentru persoanele din viata sa.
Aliatul
Aliatul este un film semnat de Robert Zemeckis si lucrul acesta se vede inca de la inceput. Are o poveste cu un fir al actiunii bine definit si reuseste pe alocuri sa creeze suspans si sa te faca sa te intrebi ce urmeaza. Cu toate acestea, uneori ritmul filmului pare putin cam lent si trebuie sa ai rabdare ca sa treci de scenele acelea.
Povestea filmului se invarte in jurul lui Max Vatan (Brad Pitt) si a spioanei franceze Marianne Beausejour (Marion Cotillard). Cei doi ajung in situatia de a mima o relatie pentru a ajunge la un important pion din armata nazistilor, dar la scurta vreme povestea devine mult mai complicata decat se astepta Max sa fie si trebuie sa gaseasca o cale pentru a o rezolva.
Split
Pe scurt, este vorba despre un tip care are 23 de personalitati, iar unele dintre ele il imping spre a face lucruri ilegale precum rapirea a trei adolescente. Prins intre gestionarea acestei situatii si vizitele la psiholog, personajul nostru principal schimba, pe rand, o buna parte dintre aceste personalitati si ajungem sa cunoastem cateva dintre ele indeajuns de bine incat sa intuim ce va urma. In tot acest timp, cele trei fete trebuie sa gaseasca un plan de evadara inainte de vizita “bestiei”.
Mi-a placut faptul ca Split reuseste sa povesteasca dintr-o alta perspectiva teoriile cu privire la personalitatile multiple ale unui individ si ofera oarecum si, daca urmaresti cu atent comportamentul celor trei fete, ofera si cateva solutii care te-ar putea ajuta daca vreodata te afli in pericol in compania cuiva cu multiple personalitati.
Doctor Strange
Marvel a facut o treaba foarte buna cu filmul si reuseste sa creeze o relatie intre personaje care tot timpul te face sa te intrebi ce se va intampla in continuare. Pe langa asta, avem parte si de exemplul lui Strange care incearca sa devina un om caruia ii pasa de ceilalti, nu doar un narcisist a carui singura grija e sa ii fie lui bine. Trebuie sa recunosc ca unele scene mi-au amintit de House M.D. pentru ca aveau aceeasi aroganta in limbaj si comportament.
Efectele speciale sunt pur si simplu ametitoare, la propriu. De indata ce intri in lumea oglinzilor, nu vei mai stii nici tu ce e real si ce nu, lucru care m-a bucurat foarte mult pentru ca nu de multe ori am ocazia sa vad filme cu efecte speciale asa de bune in format IMAX, mai ales ca dupa ce am vazut Suicide Squad de doua ori, in format 3D si IMAX, stiu care e diferenta ele si pot spune ca e uriasa.
X Men Apocalypse
In anul 1983, cel mai puternic mutant (Apocalypse) este eliberat si decide ca lumea are nevoie de un restart. Incepe sa isi construiasca o echipa alaturi de alti 4 mutanti carora le mareste puterile pentru a reusi sa aduca apocalipsa pe terra. In echipa sa se afla si Magneto care se afla intr-un moment vulnerabil si se lasa usor influentat de promisiunile lui Apocalypse.
Pentru a reusi sa-l opreasca pe Apocalypse din distrugerea lumii, Raven si Profesorul X aduna o echipa de tineri X-Men si pleaca sa-l infrunte.
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
Alvin, veverita lider, cunoscut drept cel care-i face pe toti sa intre in bucluc datorita ideilor sale nebunesti (spun datorita ca daca n-ar fi el, n-am mai rade asa la fiecare film cu veveritele) porneste alaturi de celelalte veverite si fiul iubitei tatalui lor intr-o noua aventura. Simon, veverita inteligenta si Theodore, cea naiva si sensibila, alaturi de ceilalti doi pornesc spre Miami ca sa opreasca o logodna. Ce se intampla pe drum si acolo? Distractie mare cu oameni, veverite si multa muzica.
In drumul lor catre Miami cei patru trec prin multe probe si situatii riscante. Daca aventurile ii vor face pe Alvin, Theodore si Simon sa-l considere pe Miles parte din familie ramane de vazut.
Dave (tatal veveritelor) vrea sa aiba parte de o scurta vacanta alaturi de iubita lui Shira. Nu s-au gandit ei ca peste cateva zile se vor trezi cu veveritele la usa hotelului. Nici macar nu e finalul filmului. Povestea mai continua si impreuna cu ea si rasetele oamenilor din sala de cinema.
The Angry Birds Movie
Actiunea incepe pe insula unde pasarile locuiesc in armonie si fericire pana apar niste vizitatori neasteptati. Ei bine, vizitatorii astia sunt primiti cu bine de toti locuitorii insulei, mai putin de Red care era foarte sceptic cu privire la intentiile lor si incerca sa ii avertizeze pe toti ceilalti ca ceva urmeaza sa se intample. Problema este ca Red era marginalizat de catre celelalte pasari si nimeni nu l-a ascultat.
Fondatorul
Kroc ajunge managerul francizei McDonalds si trebuie sa gaseasca un plan pentru a deschide cat mai multe restaurante si a scoate un profit cat mai mare din ele. Problema de care se loveste este ca Mac si Dick au inceput acest restaurant ca pe o afacere de familie si au stabilit niste reguli stricte care trebuiau respectate si de Kroc, asta chiar daca prin impunerea lor profitul scadea dramatic.
In afaceri, ca in dragoste si razboi, totul e permis. Astfel, Kroc trebuie sa gaseasca o cale sa ii forteze pe fratii McDonalds sa renunte la principiile lor si sa se gandeasca la profitul pe care il pot scoate din aceste restaurante.
Cainele, adevaratul meu prieten
Eeste un film care te emotioneaza chiar daca esti genul de om care nu prea le are cu empatia. Nu se vorbeste doar despre viata unui caine, e mai mult de atat, este vorba si despre modul in care un caine priveste viata oamenilor. Pe parcursul filmului avem parte de viziunea lui Bailey asupra modului in care oamenii aleg sa isi traiasca viata prin ochii a mai multor patrupezi intrucat acesta s-a reincarnat de cateva ori si a ajuns sa duca vieti cu totul diferite.
Daddy’s Home – Tata in razboi cu tata
Tata in razboi cu tata este un film care prezinta, intr-un mod amuzant, momentele prin care un tata vitreg trece in incercarea lui de a-i face pe copiii sa ii spuna tata. Planul ii este putin mai mult dat peste cap in momentul in care tatal biologic, Dusty apare in scena.
Dusty este genul ala de bad guy care poate avea orice femeie vrea, dar din cauza faptului ca e prea copilaros, reusete sa o indeparteze pe sotia sa si dispare din viata ei. Aici intervine Brad, tatal model care urmeaza toate regulile si face pe placul tuturor. Asadar, intre cei doi tati se naste o rivalitate si fiecare incearca sa atraga atentia copiilor prin orice mijloace.
Filmul reuseste sa te faca sa razi timp de aproximativ 90 de minute si sigur vei iesi din sala de cinema cu un zambet pe fata. Scenele de comedie se intersecteaza cu cele de romantism si vei observa cum este capabila o femeie cu 2 copii sa treaca (pentru un timp sau pentru totdeauna) peste instinctul primar si sa-l aleaga pe the good guy in locul lui Dusty.
Bad Santa 2
Imi place foarte mult ca filmul urmareste o evolutie foarte rapide a lui Willie. De la golul social in care cazuse dupa Bad Santa 1, ajunge sa nu ii mai pese asa de mult de cati bani are si se dedica singurului lui prieten. Ei bine, treaba asta nu dureaza asa de mult pentru ca intotdeauna e nevoie mai mult si un hot de calibrul lui nu va spune niciodata nu unei prade usoare.
Pe parcursul filmului avem parte de niste aluzii explicite si niste situatii extrem de amuzante, dar foarte porno, de asta v-am spus ca e printre putinele filme despre Craciun la care poate ar fi mai ok sa va lasati copiii acasa.
Zoolander 2
In opinia mea este mult mai bun decat prima parte si imi place foarte mult cum reuseste sa ironizeze industria fashion si pe cea a muzicii intr-un mod comic fara a adresa injurii sau a lua la misto intr-un mod urat designerii, artistii si brandurile. Pe langa toate astea, reuseste sa creeze o lume a modei cu totul noua in care pare ca nu mai exista nici o regula si cele mai nebunesti idei au cel mai mare succes.
Blockers – Interzis la… sex
Blockers e genul de comedie care te ține în alertă pe toată durata ei și cu siguranță vei ieși din sala de cinema cu zâmbetul pe buze. Cel puțin așa a fost la mine.
Acțiunea pornește de la câteva mesaje pe care mama Juliei le găsește atunci când fiica ei își uită laptopul deschis. Aceasta, împreună cu alți doi părinți realizeaă că fiicele lor au făcut un pact sexual prin care și-au promis că prima dată va fi pentru toate în noaptea balului.
Înarmați cu aceste informații, cei trei pleacă spre petrecere ca să le oprească. Problema este că, în adolescență, petrecerile se mută cam repede și cei trei trebuie să pornească în cautarea fiicelor lor. Ce urmează după? Veți vedea.
Mi-a plăcut faptul că filmul ridică întrebări importante despre standardele duble pe care le are societatea despre diferența dintre bărbați și femei atunci când vine vorba despre sex și veți găsi câteva argumente bune care dovedesc faptul că nu ar trebui să gândim așa.
Te-ar putea interesa si:
Corectarea vederii cu lentile de contact: De ce merită să alegi lentile cu un nivel înalt de hidratare?