5 vs. The Mountain din Games of Thrones | Guest Post

Cred că ești de acord cu mine că una dintre cele mai epice lupte din Game of Thrones a fost cea dintre Oberyn Martell și Gregor Clegane. The Mountain vs Vipera a fost o luptă pe cinste, punând în balanță puterea lui Clegane cu agilitatea și îndemânarea lui Martell. Deși Muntele a câștigat lupta, cu siguranță lucrurile ar fi stat invers dacă Martell nu ar fi stat la discuții interminabile cu cei din public în clipele în care Clegane era la pământ.

Cu certitudine Vipera a fost cel mai aproape de al ucide pe Clegane, însă iată o lista cu alți 5 războinici din Game of Thrones capabili să-l înfrângă pe Clegane într-o luptă.

1. Arthur Dayne

Deși a trăit și a murit înainte de evenimentele din Game of Thrones, Arthur Dayne și-a păstrat încă statutul de cel mai bun războinic. Acesta a fost membru al gărzii Regelui Nebun și mânuia o sabie Dawn, fabricată dintr-o așa-zisă stea căzătoare. Îl putem vedea în acțiune în sezonul 6, atunci când evenimentele se întorc pentru câteva minute în trecut. În plus, pe lângă cele câteva minute în care apar secvențe cu el luptându-se, se adaugă și vorbele lui Ned Stark, cât și ale lui Barristan Selmy, doi luptători legendari care ni-l recomandă pe Arhur Dayne drept cel mai bun luptător din vremea sa.

2. Barristan Selmy

Barristan Selmy a fost cel mai îndemânatic și venerat cavaler din cele 7 Regate. Printre nenumăratele greșeli făcute de Joffrey Baratheon în timpul domniei sale, cea mai mare greșeală a sa a fost să îl scoată pe Barristan Selmy din garda regelui.
Tacticile lui Barristan, agilitatea și priceperea i-ar fi adus victoria într-o luptă cu The Mountain.

3. Khal Drogo

Episodul care ilustrează moartea lui Khal Drogo este unul dintre cele mai regretate momente din serial. Khal Drogo a murit neînvins în luptă, fapt vizibil după părul său super-mare (pe care cei din Dothraki îl tăiau de fiecare dată când erau înfrânți în luptă). Khal Drogo este considerat foarte tânăr pentru a conduce propriul khalasar, lucru care arată cât de dominant și puternic este acesta. La fel ca Oberyn Martell, cel care l-ar fi putut învinge pe The Mountain, Khal nu purta armură, sacrificând siguranța în schimbul vitezei. Acesta pare chiar mai rapid decât Oberyn și, pe lângă asta, este foarte puternic. Dacă ar fi intrat în raza sabiei imense a lui Gregor Clegane, cu siguranță l-ar fi învins foarte repede cu lama lui curbată ori cu pumnalele.

4. Sandor „Câinele” Clegane

Dacă Gregor „Muntele” Clegane este un ucigaș feroce, cu siguranță fratele acestuia, Sandor „Câinele” Clegane, este cel puțin la fel de iscusit. Cu toate că nu este la fel de imens și de brutal ca fratele său mai mare, Sandor este foarte talentat în lupte, învingându-și primul său oponent la vârsta de 12 ani. În plus, Sandor este mai motivat ca oricine în privința uciderii fratelui său detestabil.

5. Daario Naharis

„Am doar două talente în această lume – lupta și cucerirea femeilor” – asta este o vorbă de-a lui Daarios Naharis, vorbă care s-a adeverit. Odată co-căpitan al Second Sons, Daario s-a îndrăgostit de Daenerys, cea care ulterior l-a făcut să-și ucidă colegii. Abilitățile sale de a învinge dușmanul au fost dovedite în nenumărate bătălii, mai ales la poarta Meereen-ului, unde Daario a intrat într-o luptă în care, la prima vedere, are un dezavantaj enorm, și anume lipsa calului, fapt care i-a dat inamicului un avantaj imens. Daario a pus la pământ calul dușmanului cu o singură lovitură precisă în fruntea acestuia, iar apoi odată ce inamicul era șocat la pământ, Daario l-a ucis instantaneu. Cu abilitățile și armele sale în genul Dothraki, puse în balanță cu faptul că este mult mai rapid decât Clegane, Daario nu i-ar fi lăsat nicio secundă Muntelui să-și revină după primul atac.