Beneficiile pe care le aduce un patruped la locul de muncă

Mediul propice pentru a lucra s-a schimbat mult în ultimul timp și companiile adoptă stiluri din ce în ce mai îndrăznețe pentru a face angajații fericiți.

De la spații de relaxare, la work from home și la activități de team building în timpul programului, toate sunt beneficii pe care angajații le primesc pentru a fii mai concentrați atunci când trebuie să muncească și pentru a fi convinși să nu plece la competiție.

Nu degeaba se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, iar despre el vorbim astăzi. Știai că un câine la locul de muncă poate spori productivitatea și promova un stil de viață mai sănătos în rândul angajaților?

Beneficii pentru comunicare

Un câine poate uni echipa în moduri la care nu te-ai gândit. Animalele sunt în general subiecte de discuție pentru multe persoane, dar este puțin ciudat să aduci vorba din senin de acestea.

Tocmai prin faptul că aveți un câine în birou ar trebui să faciliteze comunicarea dintre angajați și acestia să se unească pentru a avea grijă de el.

Are efect terapeutic

Animalele sunt folosite cu succes de mult timp în timpul diferitelor forme de terapie deoarece doar câteva minute de joacă alături de acestea pot scădea nivelul de stres și induce oamenilor o stare de bine. Prin urmare, angajații se pot juca cu acesta și vor fi mult mai relaxați pe parcursul zilei.

Plimbări

În funcție de preferințele fiecărui angajat în parte, aceștia vor avea ocazia de a scoate câinele la plimbare. Mersul pe jos fiind benefic pentru sănătate, putem spune că este vorba de o altă situație de tipul win-win.

Atenție însă că aceste recomandări se aplică atunci când toți angajații sunt de acord cu o schimbare de genul acesta și întotdeauna trebuie să existe o persoană responsabilă de îngrijirea câinelui atunci când ceilalți, din diferite motive, nu o pot face.

În concluzie, un câine poate să aducă zâmbetul pe buze angajaților dintr-o companie și să le facă acestora ziua mai frumoasă

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu