Beneficiile sportului de dimineață

Uneori pare o corvadă doar să te trezești dimineața, dar unde mai pui când îți spune cineva că ar trebui să faci si sport înainte să-ți începi ziua?

Majoritatea persoanelor oricum preferă să meargă la sală seara, dar poate pentru tine nu este o soluție deoarece deja pleci obosit de la job și tot ce îți dorești este să ajungi acasă la canapeaua și patul tău.

Sportul dimineața are mai multe beneficii despre care vom vorbi în continuarea articolului.

Sala este mai liberă

Majoritatea oamenilor preferă să meargă la sală după job pentru a nu se trezi dimineața și astfel, după ora 16:00, sala devine foarte aglomerată.

Poți alege să mergi dimineața când mai puține persoane sunt acolo și te vei bucura de o experință mai liniștită.

Dacă sala este aproape de locul unde lucrezi, economisești și mult timp cu traficul întrucât străzile sunt mai libere la acele ore matinale.

Începi ziua cu un boost de energie

Probabil ai observat și faptul că exercițiile îți dau un boost de energie chiar și atunci când nu te simți în formă. Acest lucru este datorat faptului că sportul determină creierul să producă o substanță numită dopamină (hormonul fericirii).

Așadar, poți înlocui cafeaua de dimineață cu o oră la sală și să te folosești de beneficiile cafelei undeva în jurul prânzului când nivelul de energie scade. În acest mod te asiguri că vei funcționa la capacitate maximă până la final de program.

Metabolism și calorii

Sportul dimineața te ajută la a evita consumul excesiv de calorii pe parcursul zilei. Corpul se trezește cu o rezervă de calorii din ziua anterioară și astfel tu îi dai un reset prin care permiți corpului tău să accepte mai multe calorii fără să se adune KG în plus.

Depinde de tine cum folosești acest lucru: fie pentru a slăbi, fie pentru a-ți permite să iei o gustare pe care altfel ai fi evitat-o în timpul zilei.

De asemenea, este dovedit științific faptul că o perioadă mai lungă de timp după antrenament, corpul încă va mai consuma caloriile în ritm accelerat și astfel metabolismul tău va funcționa în ritm rapid chiar și când stai pe scaun la birou și lucrezi.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu