Ce este o pecha kucha

O pecha kucha se referă la prezentările în PowerPoint sau în alte programe similare și se bazează pe formatul 20×20. Acesta presupune 20 de slide-uri, fiecare având o durată exactă de 20 de secunde.

Scopul este să faciliteze organizarea informației într-un mod care să mențină interesul privitorului. De asemenea, îl obligă pe prezentator să fie concis și să se încadreze în timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a comunica mesajul dorit. Astfel, prezentările devin mai eficiente și, revenind la ideea inițială, audiența nu se plictisește.

pecha kucha

Pecha kucha a apărut în anul 2003 în Tokyo, Japonia și aceste două cuvinte provin chiar din japoneză și înseamnă „chit-chat”.

Este o metodă de prezentare adoptată la nivel global, folosită în numeroase țări și orașe. Conform datelor găsite pe internet și pe site-ul pechakucha.com, persoane din peste 700 de orașe din întreaga lume utilizează această tehnică pentru a realiza prezentări de impact.

Așadar, o pecha kucha este o tehnică de prezentare care optimizează utilizarea slide-urilor pentru a permite vorbitorului să transmită esențialul.

Acest format este în general apreciat, deoarece publicul nu va trebui să asculte detalii sau povești secundare care nu adaugă valoare prezentării.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu