Cum alegi cea mai buna forma de tort pentru tine (P)

Daca iti doresti sa pregatesti un tort, atunci stii deja faptul ca acest proces necesita o forma specifica. Pentru a o putea alege pe cea potrivita, trebuie sa tii cont insa de mai multe criterii. Iata care sunt acestea!

Cum decizi care este cel mai bun material?

Un material des intalnit este aluminiul, datorita faptului ca are proprietati deosebite in procesul de pregatire. Acesta este un conductor termic foarte bun, fiind rezistent la coroziune si la zgarieturi. Astfel, aluatul are parte de conditiile necesare pentru a se dezvolta intr-un mod uniform. Unele modele de tavi de tort din aceeasi categorie reactioneaza la substantele acide, precum sucul de lamaie. Cu toate acestea, gustul preparatului nu va fi afectat daca alegi un produs argintiu sau negru. In schimb, acestea sunt non-reactive si sigure pentru orice fel de amestec.

Sticla nu este o alternativa la fel de buna, deoarece poate crapa in anumite circumstante sau exista riscul de ciobire. De asemenea, nici otelul nu reprezinta un element potrivit pentru coacere. O alta alternativa pe care o poti lua in calcul ar fi totusi siliconul. Acesta nu absoarbe caldura la fel de bine, dar ii permite acesteia sa patrunda uniform si sa formeze un aluat placut la gust. Odata ce ai scos forma din cuptor, procesul de preparare este oprit complet si marginile tortului nu mai risca sa fie arse. Siliconul rezista la temperaturi de pana la 300 grade Celsius si este un material flexibil, fiind usor de curatat.

Ce model poate avea tava?

Printre variantele clasice se afla formele ovale, rotunde, dreptunghiulare sau patrate. Cu toate acestea, ai posibilitatea de a opta si pentru alte construciti. Spre exemplu, o optiune personalizata ar fi trandafirul. Aceasta ajuta in crearea unui tort deosebit, care va avea un aspect unic si va lasa o impresie placuta tuturor invitatiilor. Pentru torturile precum cel diplomat se poate alege o forma inelara, care sa acopere doar marginile. In acest caz, tine cont de faptul ca va fi nevoie de o folie de aluminiu inainte de a pune tortul in cuptor. Aceasta se va amplasa dintr-o parte in alta si va permite formarea unei texturi uniforme inclusiv la racire in frigider. In plus, este usor de indepartat, fiind un instrument des utilizat in patiserii sau alte medii similare.

Care sunt dimensiunile potrivite?

Multe forme de tort au pana in 280mm, in ceea ce priveste diametrul. Calculul legat de numarul de portii ar unul orientativ, deoarece depinde de mai multi factori. Pentru o zi de nastere a unui alt membru din familie, va fi suficienta chiar si o forma de 150 mm. Aceasta este indeajuns pentru a pregati 6-8 porti, deoarece un astfel de eveniment nu necesita mai mult. Pe de alta parte, lucrurile se schimba atunci cand au loc ocazii speciale si tortul trebuie sa fie suficient de mare pentru cel putin 20 de persoane. In acest caz, ia in calcul o forma cu masurile de 200-260 cm. In ceea ce priveste inaltime, modelele care au 7-8cm pun la dispozitie suficient spatiu pentru un strat ce va fi taiat in segmente egale. Pe de alta parte, nici formele de tort ce au 5-6cm inaltime nu reprezinta neaparat o decizie gresita, deoarece se vor forma 2 etaje care se aseaza unul peste altul si creeaza un produs solid.

Ce diferente exista intre formele clasice si cele cu fund detasabil?

O forma de tort detasabila va permite indepartarea partii inferioare intr-un mod mai simplu. Acesta este un avantaj in ceea ce priveste desfacerea de pe aluat, deoarece vei putea taia si servii tortul stiind ca nu o sa fie afectata suprafata. In multe magazine vei mai intalni forme de tort prevazute cu un tub la mijloc, care are rolul de a permite patrunderea temperaturii in interiorul aluatului si coacerea uniforma a straturilor groase. Aceste produse sunt concepute special pentru torturile cu textura densa.

Nuanta materialului influenteaza gustul preparatului, astfel incat va fi necesar sa tii cont de diferentele intre recipientele inchise si cele deschise la culoare. De exemplu, o forma de aluminiu de culoare argintie reflecta doar partial caldura si ajuta in formarea unui tort care sa nu fie foarte rumenit.

Aluminiul inchis are proprietatea de a reduce timpul necesar pentru coacere si reprezinta o alternativa diferita, care necesita chiar reducerea gradelor din cuptor. In final, forma potrivita trebuie sa te asigure ca tortul va fi gustos si nu vor exista margini uscate sau care sunt usor de sfaramat. Foloseste spatula pentru tort, deoarece acest accesoriu iti permite sa imparti desertul mai usor in parti egale. Consulta oferta online si alege ceea ce se potriveste pentru nevoile tale!

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu