Cum să te menți în formă în trei pași simpli

În acest articol vorbim despre cum te poți menține în formă urmând o anumită filosofie de viață bazată pe moderație și pe recunoașterea anumitor elemente ca fiind benefice pentru sănătatea ta.

Pașii, deși nu par chiar atât de ușori, sunt simpli deoarece nu există o obligație pentru exagera nici cu cele recomandte.

Pasul 1: Mănâncă sănătos

Mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie plictisitoare și fără gust. Poți găsi pe internet multe rețete sau feluri de mâncare sănătoase astfel încât să nu renunți nici la ce îți place, dar nici să nu exagerezi cu anumite mâncăruri.

Spre exemplu, mâncatul sănătos nu exclude în totalitate fast food-ul sau pizza, ci se referă mai degrabă la a te limita din a mânca felurile care îți fac rău în anumite situații sau de a reduce frecevența.

Așadar, dacă ai început să iei în greutate și mănânci de 3 ori pe săptămână la fast food și dulciuri în fiecare zi, soluția nu este să renunți de tot (ar fi chiar aproape imposibil). Soluția este să reduci cantitatea de dulciuri și frecvența cu care le mănânci. La fel și în cazul fast food-urilor. Altfel ar arăta situația dacă mânânci dulciuri doar în 3 zile ale săptămânii și fast food doar într-o zi din weekend.

Pasul 2: Fă exerciții

Fiecare corp are nevoie de mai multe sau mai puține exerciții pentru a fii în formă, dar un lucru este clar: cele 30 de minute de exerciții pe zi nu trebuie să lipsească nimănui. Fie că vorbim de banalul mers pe jos, mers cu bicicleta sau diferite exerciții făcute acasă sau la sală, 30 de minute trebuie să te străduiești în fiecare zi pentru a-ți ține corpul activ.

În rest, îți poți adapta programul de exerciții la nevoile tale. Sunt sigur că vei găsi chiar aici pe site, dacă nu la o căutare pe Google sau la un antrenor de fitness mai multe răspunsuri în ceea ce privește programale de exerciții și beneficiile lor.

Pasul 3: Bea apă

Nu degeaba suntem făcuți din 70% apă. Corpul nostru are nevoie de multă apă pentru a funcționa în parametri optimi și trebuie să te asiguri că îi oferi cantitatea de apă de care are nevoie în fiecare zi. În funcție de gradul de efort pe care îl depui aceasta poate începe de la 1.5l-2l până la cât consideri că este necesar.

Sper ca aceste sfaturi să te ajute să-ți păstrezi corpul în formă și sănătos. Nu uita de share dacă vrei ca și prietenii tăi să citească acest articol.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu