Curiozități despre Palatul Buckingam

Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhilor britanici din Londra, este nu doar un simbol al monarhiei și al istoriei Regatului Unit, ci și o atracție turistică majoră. Cu o istorie care se întinde pe mai multe secole, acest palat grandios are multe povești de spus. Iată câteva dintre cele mai interesante curiozități despre Palatul Buckingham:

Curiozități despre Palatul Buckingam

Origini umile

Inițial, pe locul actualului palat se afla un han modest, cunoscut sub numele de Buckingham House. Acesta a fost achiziționat de Ducele de Buckingham în 1698, iar ulterior, în 1761, a fost transformat în palat de către Regele George al III-lea ca reședință privată pentru Regina Charlotte, devenind cunoscut sub numele de „The Queen’s House”.

Transformarea în palat regal

Palatul Buckingham a devenit reședința oficială a monarhului britanic în 1837, când Regina Victoria a urcat pe tron. Ea a fost prima monarh care a locuit acolo, marcând începutul tradiției ca acesta să servească drept reședință oficială a suveranilor Regatului Unit.

Numărul de camere

Palatul Buckingham are aproximativ 775 de camere, inclusiv 19 Camere de Stat, 52 de dormitoare regale și pentru oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri și 78 de băi. Acest număr impresionant de încăperi subliniază amploarea și complexitatea palatului ca structură.

Schimbarea gărzii

Ceremonia schimbării gărzii la Palatul Buckingham este una dintre atracțiile turistice cele mai cunoscute și iubite din Londra. Acest ritual colorat și plin de tradiție are loc în fața palatului și este executat de soldați în uniforme ceremoniale, însoțiți de muzică militară.

Grădinile Palatului

Grădinile Palatului Buckingham, care se întind pe aproximativ 16 hectare, sunt cele mai mari grădini private din Londra. Acestea includ un lac, un teren de tenis, și una dintre cele mai mari colecții private de flori din țară. Grădinile sunt locul unde se desfășoară recepțiile de vară ale reginei, la care participă mii de oaspeți.

Galeria Regală de Artă

În interiorul Palatului Buckingham se află Galeria Regală de Artă, care găzduiește o parte din colecția regală de artă, inclusiv lucrări de Rembrandt, Vermeer, Rubens, și Van Dyck. Galeria este deschisă pentru public în anumite perioade ale anului.

Secretul biroului regal

Regina Elisabeta a II-a folosește o cameră cunoscută sub numele de „Audience Room” pentru întâlnirile săptămânale cu Prim-ministrul. Această cameră conține un birou din secolul al XVIII-lea, pe care se află o colecție de fotografii de familie, oferind o privire intimă asupra vieții personale a reginei.

Palatul Buckingham este nu doar o casă pentru familia regală, ci și un monument viu al istoriei și culturii britanice, atractiv atât pentru cetățenii Regatului Unit, cât și pentru vizitatorii din întreaga lume.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu