Gods of Egypt – Zeii Egiptului 

Gods of Egypt este un film despre rivalitatea dintre doi zei, Horus și Seth. Cel din urmă fiind vizibil deranjat de faptul că nepotul său, Horus era preferatul lui Osiris și avea să primească Egiptul hotărăște să ia atitudine. Pe parcursul filmului apar mai mulți zei printre care se numără: Ra, Thoth și zeița iubirii, fiecare jucându-și rolul în călătoria pe care Horus o are de făcut pentru a-și recupera puterile.

zeii egiptului film

După ce am văzut trailerul mă așteptam ca filmul să fie doar unul de acțiune și cu multe bătăi foarte bine regizate. Ei bine, nu a fost așa. A avut de toate, de la momente în care am râs datorită glumelor foarte bine strecurate printre rândurile scenariului, la momente romantice care duc cu gândul la faptul că iubirea învinge întotdeauna. 

Acțiunea filmului începe atunci când Seth (G. Butler) reușește să pună stăpânire pe Egipt. Cu Osiris înfrânt de acesta și Horus într-o stare foarte gravă, soarta Egiptului cade în mâinile lui Bek, un tânăr hoț îndrăgostit de Zaya, o încântătoare prezență feminină. Într-un Egipt unde domnea din nou haosul, conflictul și sclavia, Bek trebuie să găsească o cale pentru a-i înapoia ochii lui Horus și de a-l convinge pe acesta să se întoarcă pentru a-l înfrânge pe nepotul său. Cu Seth care devenea din ce în ce mai puternic și Horus care nu reușește să își găsească drumul, soarta egiptenilor pare din ce în ce mai nesigură.

Pe parcursul filmului, avem parte de multe scene de acțiune, dar și de scene care redau atmosfera Egiptului din vremea când piramidele erau construite. De reținut este faptul că Bek nu credea în nici un fel de zeitate și nu voia să îi respecte pe aceștia, dar ajunge să se alăture războiului pe care Horus îl purta pentru recuperarea tronului datorită iubirii pe care i-o purta Zayei.

Pe lângă povestea care reușește să te captiveze pe toată durata filmului, avem parte de foarte multe efecte speciale și scene de luptă care reușesc să îți atragă atenția încă din primele minute ale filmului.

Efectele vizuale sunt foarte bune, Seth și Horus par că sunt scoși dintr-un joc video și puși pe ecranul tău. După ce am văzut filmul, nu m-ar mira ca în urma lui să apară și un joc video și cu siguranță l-aș încerca. Filmul este perfect din punct de vedere vizual. Pentru un buget 140 de milioane de dolari nici nu mă așteptam la mai puțin. Scenele de luptă au o coregrafie foarte bună, iar muzica te ajută să intri mai bine în starea pe care ți-o dă filmul.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu