Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace, s-a căsătorit

Malala Yousafzai, laureata premiului Nobel pentru Pace (2014) a anunțat că s-a căsătorit. Anunțul a fost făcut pe conturile sale oficiale de Instagram și Twitter. A postat o fotografie alături de soțul ei, Asser Malik, alături de un text în care descrie mica ceremonie care a avut loc și le cere urmăritorilor ei să le transmită gânduri bune.

Mesajele de felicitare nu au întârziat să apară, nume sonore precum Greta Thunberg, Priyanka Chopra sau Prim Ministrul Canadei, Justin Trudeau, fiind printre primii care au transmis gânduri bune mirilor.

Fotografie: instagram.com/malala

„Today marks a precious day in my life. Asser and I tied the knot to be partners for life. We celebrated a small nikkah ceremony at home in Birmingham with our families. Please send us your prayers. We are excited to walk together for the journey ahead.” – Malala Yousafzai

Malala (24) s-a căsătorit cu Asser Malik, managerul Consiliului de cricket din Pakistan. Cei doi au ales o ceremonie simplă, la care au participat membrii familiei și prietenii apropiați. Ceremonia islamică poartă numele de nikkah și participanții au purtat costume potrivite temei.

Cine este Malala Yousafzai 

Malala Yousafzai este o activistă cunoscută pentru implicarea sa în educația tinerelor, devenind faimoasă odată cu supraviețuirea ei în urma unui atac al talibanilor. Originară din Pakistan, aceasta a ales să meargă în continuare la școală într-o perioadă de conflict pentru țara sa. De asemenea, a publicat articole despre drepturile femeilor la educație, deși știa că asta i-ar putea pune în pericol viața. Talibanii au atacat autobuzul în care se afla și a fost împușcată. A urmat o perioadă lungă de spitalizare și recuperare, timp în care întreaga Planetă afla despre curajul acestei tinere.

În semn de recunoștință pentru modul în care Malala a luptat pentru drepturile fetelor din Pakistan la educație, acesteia i-a fost înmânat premiul Nobel pentru Pace în anul 2014.

Malala a absolvit anul trecut Universitatea din Oxford, unde și-a completat studiile în Economie, Politică și Filozofie. În prezent locuiește în Birmingham.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu