Simona Halep – Exonerată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în urma cazului de dopaj

Simona Halep, una dintre cele mai emblematice jucătoare de tenis din România, a obținut o victorie importantă în disputa sa cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

simona halep tas
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

În urma procesului care a avut loc în perioada 7-9 februarie, TAS a redus perioada de suspendare a Simonei Halep, determinând că aceasta a fost începută efectiv pe 7 octombrie 2022. Astfel, sportiva este eligibilă să revină pe teren, considerându-se că perioada de suspendare de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.

Panelul TAS, condus de Annabelle Bennett din Australia, împreună cu Jeffrey G. Benz din Statele Unite ale Americii și Ulrich Haas din Germania, a analizat detaliat cazul.

Inițial, Halep a fost găsită pozitivă la roxadustat, o substanță interzisă, iar ulterior s-au descoperit nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

Ultimul meci oficial al Simonei Halep a avut loc pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, împotriva Dariei Snigur, cu un rezultat final de 2-6, 6-0, 4-6.

Decizia TAS a impus și anularea tuturor rezultatelor obținute de Halep în intervalul 29 august 2022 (data testului pozitiv) – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea medalilor, titlurilor, punctelor și premiilor financiare.

Acest verdict vine ca un moment crucial în cariera Simonei Halep și deschide calea pentru revenirea sa triumfală pe terenul de tenis.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu