Știu că nimic nu se compară cu sentimentul de a adormi într-o cameră călduroasă, dar știai că dacă ții temperatura puțin mai mică în dormitor are efecte benefice pentru sănătatea ta?
Haide să vedem împreună care sunt aceste beneficii:
Calitatea somnului
Temperatura corpului tău scade puțin în timpul somnului, iar cu cât este mai cald în jurul tău cu atât acest lucru se întâmplă mai greu. De reținut este faptul că acest proces este natural și necesar pentru a intra într-o stare profundă de somn. Prin urmare, vei dormi mai bine dacă temperatura camerei este ceva mai redusă.
Metabolismul
Studiile arată că metabolismul lucrează cel mai bine atunci când temperatura nu depășește 21 de grade Celsius. Prin urmare, dacă vrei ca procesul acesta să lucreze la capacitate maximă în timpul somnului, nu depăși acest număr pe termometrul camerei în care dormi.
Acest lucru se datorează faptului că, pentru a menține temperatura normală a corpului, corpul tău va trebui să ardă din grăsimi. Așadar, poți arde din grăsimi chiar și când dormi.
Stresul
Stresul este un factor din ce în ce mai prezent în viața noastră și tot timpul căutăm metode de a-l reduce, dar te-ai gândit că poți face asta chiar și în somn? Ei bine, doar simplul fapt că vei avea o calitate a somnului mai bună va ajuta la reducerea stresului, dar sunt și alte beneficii.
Creierul tău poate produce mai multă serotonină (cunoscută și drept hormonul fericirii) dacă temperatura este mai scăzută. Și aici vorbim tot de temperaturi în jur de 21 de grade Celsius.
În concluzie, este benefic ca temperatura din dormitor să nu depășească 21 de grade Celsius. De fapt, acesta pare să fie numărul magic în mai multe studii care confirmă că astfel vei avea parte de un somn mai bun care se va transforma și în alte beneficii pentru tine.
În plus față de asta, alte studii arată că nu este bine să faci o diferență prea mare între temperatura din casă și cea de afară. Așadar, mai ales iarna când afară termometrul arată cu minus, nu încerca să faci temperatura din casă peste 22 de grade pentru că mai rău faci corpului tău.
Te-ar putea interesa si:
Corectarea vederii cu lentile de contact: De ce merită să alegi lentile cu un nivel înalt de hidratare?