The Crown #devazut

Este un serial de televiziune americano-britanic regizat de Peter Morgan si produs de Left Bank Pictures si Sony Pictures Television pentru Netflix.

Serialul contine o povestire biografica despre domnia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit.

Primul sezon al serialului face referire la perioada incepand cu casatoria cu Philip, Duce de Edinburgh in 1947 si pana la desfacerea logodnei surorii ei Printesa Margaret cu Peter Townsend in  anul 1955.

Al doilea sezon acopera perioada incepand cu Criza Canalului de Suez din 1956 pana la demisia celui de-al treilea prim-ministru al reginei, Harold Macmillan, in 1963 .Totodata si nasterea Printului Edward in 1964.

Al treilea sezon continua cu anul 1964, cuprinzand cele doua mandate ale premierului Harold Wilson pana in 1976.

Cel de-al patrulea sezon va acoperi mandatul lui Margaret Thatcher si se  concentreaza pe Diana, Printesa de Wales.

Se prefateaza ca serialul sa dureze 60 de episoade pe parcursul a sase sezoane, avand 10 episoade de cate o ora pe sezon.

Astfel este relatata viata Elisabetei din tinerete, in timpul domniei, introducandu-se  noi actori distribuiti la fiecare doua sezoane.

Claire Foy o intruchipeaza pe regina in primele doua sezoane, impreuna cu Matt Smith fiind Printul Filip si Vanessa Kirby ca Printesa Margaret. Olivia Colman o va intruchipa pe regina in sezoanele trei si patru.

Toate filmarile au loc la Studiourile Elstree in Borehamwood, Hertfordshire.

Primul sezon a fost lansat pe Netflix la 4 noiembrie 2016 si al doilea a fost lansat la 8 decembrie 2017.

Serialul  se va reinoi pentru urmatoarele doua sezoane.

Serialul a primit multe premii, printre care si cele pentru Cea mai buna actrita si Cel mai bun actor oferit de „Screen Actors Guild Awards” pentru actorii Foy si Lithgow.

A mai primit si recunostinta a 13 nominalizari la Premiile Emmy fiind un serial dramatic remarcabil.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu