Ți-ai setat prea multe obiective? Iată câteva idei pentru a le prioritiza

Deși nouă ni se pare că suntem foarte buni la multi tasking, realitatea ne contrazice. Dacă faci mai multe lucruri în același timp ai toate șansele să termini totul mai greu decât dacă te concentrezi 100% pe un singur lucru.

Dacă totuși termini mai repede de făcut vei începe să îți pui întrebări dacă nu puteai oare să faci mai bine ceva dacă te concentrai mai mult.

Pentru a evitat toate aceste lucruri, dar și un posibil burnout, îți propun mai jos câteva metode prin care îți poți prioritiza obiectivele pentru a te concentra pe câte unul până la final.

Fă o listă cu obiectivele tale

Pentru a știi ce trebuie să prioritizezi ai nevoie de o listă clară de obiectiv/ task-uri pe termen mai lung care să între în etapa de selecție. Așadar, totul este simplu, fă o listă cu obiectivele tale în orice ordine și treci la următorul pas.

Alege o metodă de prioritizate

Există mai multe metode de priotirizare și aici depinde de modul în care ești tu construit. Spre exemplu, poți începe cu ceva mai greu pentru a scăpa de el sau ceva mai ușor pentru a prinde curaj să le faci pe celelalte. De asemenea, poți pune pe primul loc obiectivul care te-ar face fericit/ă odată ce-l îndeplinești.

Pe de altă parte s-ar putea să ai obiective personale și profesionale. Dacă unele dintre ele se supun unor deadline-uri, ideal ar fi să începi cu cele care au un deadline mai apropiat în timp.

Prin urmare, este alegerea ta cum le vei prioritiza, dar la final trebuie să ai o listă clară pentru a porni la treabă.

Împarte-le în obiective mai mici

Dacă totuși ai obiective care se întind pe o perioadă mai lungă de timp, nu vei putea să te concentrezi doar la unul singur deoarece vor apărea și alte priorități în viața ta. În acest caz, ideal este să le imparți în obiective mai mici care vor duce către cel final.

În concluzie, pentru a reuși să te descurci cu toate obiectivele pe care ți le-ai propus trebuie să nu te concentrezi în același timp pe mai multe dintre ele și să alegi o metodă de prioritizare care funcționează pentru tine.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu