Ce este Telegram? Aplicația pe care o poți folosi în loc de WhatsApp

Fie că ai auzit deja de ea, sau ești în căutarea unei alternative pentru Whatsapp, aplicația Telegram merită atenția ta. Este ușor de utilizat, gratuită și din ce în ce mai mulți oameni migrează spre ea.

Ce este aplicația Telegram?

Telegram este o aplicație de mesagerie, prin intermediul căreia poți trimite și primi mesaje scrise, gif-uri, fotografii, clipuri video, link-uri și multe alte tipuri de fișiere.

Probabil momentul în care toată lumea a aflat de Telegram, a fost atunci când s-a comunicat faptul că această aplicație de mesagerie a ajutat la informarea protestatarilor din Belarus.

În luna mai a acestui an, Roman Protasevici a fost arestat și acuzat de terorism de către autoritățile din Belarus. Redacția Nexta nu a rămas indiferentă, iar canalul de Telegram Nexta a devenit principala sursă de informare despre regimul lui Alexander Lukașenko.

Un alt moment crucial pentru Telegram a fost acela în care Whatsapp a anunțat că își schimbă politicile și că va folosi datele utilizatorilor pentru targetarea reclamelor. Utilizatorii și-au dorit atunci o alternativă mai simplă și mai sigură a faimoasei aplicații de mesagerie.

Avantaje:

  • este ușor de folosit
  • grupurile create pe Telegram suportă până la 100.000 de membrii
  • mesajele sunt salvate în cloud
  • poate fi utilizată atât pe mobile, cât și pe desktop
  • interfață user-friendly
  • poți crea chat-uri secrete
  • poți personaliza aspectul aplicației

Dezavantaje:

Aplicația a fost strict criticată din pricina faptului că nu stoca informații despre utilizatori, ceea ce putea facilita activitățile ilegale. Cu toate aceste, începând cu anul 2018, Telegram a fost de acord să stocheze informații, strict pentru a oferi autorităților, la cerere, informații despre activitățile care par suspecte.

Prin urmare, deși atât Telegram, cât și Whatsapp sunt 2 aplicații de mesagerie, există diferențe majore între ele. Dacă ești o persoană care pune accentul pe comunicare și simte nevoia de un detox digital, Telegram poate fi varianta ideală pentru tine. Dacă îți dorești în schimb o aplicație pe care să poți pune stories ca pe Instagram, Whatsapp este cea potrivită.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu