Cine este Kate Bush? Artista care a ajuns în top datorită serialului Stranger Things

Kate Bush este numele care se află zilele acestea pe buzele tuturor. Artista care interpretează piesa „Running Up That Hill” a devenit senzația internetului într-un termen scurt, odată cu lansarea noului sezon din serialul Stranger Things pe platforma Netflix.

Luna aceasta, Stranger Things a revenit cu cel de-al patrulea sezon al seriei. Alături de noi personaje și detalii care îi ajută pe fani să deslușească misterul lumii din Upside Down, serialul a revenit și cu câteva piese care au reușit să capteze atenția publicului.

Piesa care a cucerit fanii este un hit al anilor 80, intittulat „Running Up That Hill” și interpretat de artista Kate Bush. Lansat inițial în anul 1985, hit-ul reușise să ocupe locul 3 în topuri în perioada sa de glorie, dar acum se bucură acum de un nou succes, fiind puternic propulsat atât de fanii seriei Stranger Things, cât și de utilizatorii platformei TikTok, care folosesc piesa pentru crearea clipurilor amuzante pe platformă 

Cine este Kate Bush? Artista care a ajuns în top datorită serialului Stranger Things

Kate Bush este acum pe primul loc în topurile muzicale din UK

Sătpămâna trecută, piesa lui Kate Bush ajungea pe locul 2 în UK singles chart, iar săptămâna aceasta ocupă primul loc, detronându-l pe Harry Styles. Această reușită vine la 44 de ani de la primul number 1 al artistei, obținut cu piesa sa de debut, „Wuthering Heights”. O astfel de reușită a mai avut și Tom Jones, care a trebuit să aștepte timp de 42 de ani de la primul său number 1 hit până la cel de-al doilea. 

Un alt detaliu important de menționat este faptul că piesa „Running Up That Hill” este pentru prima oară în top, ceea ce înseamnă că a durat mai bine de 30 de ani ca acest single să ajungă pe această poziție, devenind astfel piesa cu cea mai lungă perioadă de timp de la lansare până la ocuparea primului loc în top.

Artista a declarat pentru BBC că se simte copleșită de afecțiunea fanilor și a că este de-a dreptul mișcată de tot ceea ce i se întâmplă în această perioadă. 

Despre Kate Bush

Kate Bush, pe numele său real Catherine Bush, s-a născut la 30 iulie 1958 și este o cântăreață engleză, compozitoare și pianistă. În 1978, la vârsta de 19 ani, a ocupat primul loc în UK Singles Chart pentru 4 săptămâni la rând, cu piesa sa de debut „Wuthering Heights”, devenind prima femeie artist care să reușească această performanță cu o piesă scrisă de ea. 

Între timp, Kate a mai lansat 25 de piese care s-au clasat în top, printre care și unele care au ajuns în top 10. După ce piesa ei a fost inclusă în soundtrack-ul pentru sezonul 4 al serialului Stranger Things, piesa „Running Up That Hill” s-a bucurat de multă popularitată, devenind cea mai ascultată piesă pe platforma Spotify în Statele Unite așe Americii, Irlanda, Canada, Australia, S.U.A., dar și la nivel global. 

Tu ai ascultat piesa?

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu