Eurovision 2022 – ce știm până acum despre grandiosul eveniment

Ne apropiem cu pași reprezi de Eurovision 2022, o nouă ediție a concursului european în care țările se „duelează” pentru titlul de cea mai bună piesă a anului.

Când are loc concursul Eurovision în 2022

Ediția cu numărul 66 a Eurovision Song Contest va avea loc anul acesta în Torino, Italia, după victoria trupei Maneskin de anul trecut de la Rotterdam. Aceasta este a treia oară când Italia găzduiește concursul, după ediția din 1965 de la Napoli și 1991 la Roma.

Eurovision 2022 va avea loc la Torino în perioada 10-14 mai, iar prezentatorii concursului vor fi Laura Pausini, Mika și Alessandro Cattelan.

România la Eurovision 2022

Încă de sâmbătă, 5 februarie, piesele celor 46 de semifinaliști au fost urcate pe canalul oficial de Youtube TVR, urmând ca fanii să își voteze favoriții pe pagina oficială de Facebook a concursului național. Publicul poate salva astfel 5 piese pentru următoarea etapă a semifinalei, iar juriul va califica alte 15. Semifinala se încheie pe 12 februarie, când juriul de specialitate va alege 10 piese pentru marea finală.

În data de 5 martie, cei 10 finaliști vor urca pe scena Eurovision România și tot atunci vom afla ce piesă va ajunge să ne reprezinte la Torino.

Mahmood și Blanco vor reprezinta Italia la Eurovision 2022

Eurovision 2021 a fost câștigat de Maneskin, ceea ce înseamnă că ediția de anul acesta va avea loc în Italia. Pentru italieni, selecția națională are loc în cadrul Festivalului Sanremo, urmând ca premianții festivalului să-și reprezinte țara la Eurovision.

Ediția cu numărul 72 a Festivalului Sanremo a fost câștigată de Mahmood și Blanco, cu piesa ,,Brividi” (,,fiori”). Mahmood nu este la prima sa participare, prestația din 2019 cu piesa ,,Soldi”, clasându-l pe locul al doilea la Eurovision Song Contest și obținând astfel admirația a milioane de fani din întreaga lume.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu