Italia a castigat finala Eurovision 2021

In seara de 22 mai a avut loc finala concursului Eurovision, ajuns anul acesta la editia cu numarul 65, iar tara castigatoare a fost Italia. A fost o editie tensionata, clasamentul fiind complet rasturant de voturile publicului.

Din pacate, Romania nu a participat la aceasta finala deoarece a fost eliminata in prima semifinala.

Italia a fost reprezentata anul acesta de trupa rock Måneskin, compusa din Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi si Ethan Torchio. Tot cu o piesa rock a venit si Finlanda, dar aceasta s-a calificat pe locul 11 in marea finala.

Votul publicului a decis ca Italia merita trofeul

Dupa votul juriului, marea castigatoare ar fi fost Elvetia, insa odata cu aparitia voturilor din partea publicului, clasamentul a suferit schimbari majore. Surpriza serii a fost Marea Britanie, care a reusit performanta de a primi 0 puncte atat de la juriu, cat si de la public.

Alte surprize demne de mentionat ar fi faptul ca San Marino l-a avut ca reprezentant pe Flo Rida, insa acesta lucru nu a dus la un rezultat foarte bun, iar una dintre gazdele emisiunii a fost Nikkie de Jager, cunoscuta sub numele canalului sau de Youtube Nikkie Tutorials, o faimoasa make-up artista de origine oalndeza.

Marea batalie s-a dat intre Italia, Elvetia si Franta, toate primind voturi favorabile de la juriu si public. Cu toate acestea, Italia a obtinut 318 puncte prin televot, ceea ce a clasat trupa Måneskin pe primul loc si astfel au reusit sa aduca trofeul acasa dupa mai bine de 30 de ani. Ultima victorie a Italiei la Eurovision a fost inregistrata in anul 1990, cand Toto Cutugno castiga cu piesa „Insieme: 1992”. 

Mai multe detalii despre trupa Måneskin

Trupa de rock Måneskin a fost formata in anul 2016, de catre un grup de tineri care au fost colegi de liceu. In 2017 au participat la X Factor Italia si au iesit pe locul al doilea. In luna martie a acestui an au castigat festivalul SanRemo cu piesa  „Zitti e Buoni”, ceea ce ia-a dus automat in finala Eurovision 2021.

Intorsi pe scena pentru a primi trofeul si pentru a canta inca o data piesa, solistul trupei s-a adresat publicului: ,,Vrem doar sa spunem, intregii Europe, intregii lumi: rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodata!”

O editie dificila, care a avut doar 3.500 de spectatori in sala

Editia de anul acesta de la Rotterdam a avut doar 3.500 de spectatori, asta dupa ce anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei. A fost o editie dificila, dar care a reusit sa reuneasca aristi din intreaga Europa si sa arate ca usor-usor, evenimentele isi vor reveni la normal.

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu