România s-a calificat în finala Eurovision 2022

Joi, 12 mai, a fost o zi importantă pentru românii de pretutindeni. Artistul WRS, alături de dansatorii săi, au creat un spectacol care a convins publicul că România merită un loc în finala Eurovision 2022.

WRS a urcat pe scena arenei Pala Olimpico pe poziția 13, însă se pare că numărul i-a purtat noroc. WRS, alături de alături de echipa de dansatori (Ruxandra Timoaşcă, Vivienne Meida Szentyobbi, Andrei Angelescu, Emanuel Neagu) şi Laurian Manta (backing vocalist) au creat un show spectaculos care a ridicat publicul în picioare.

Momentul mult așteptat, cel în care au fost anunțate cele 10 țări care vor ajunge în finala de sâmbătă a fost unul tensionat. România a fost cea de-a noua țară anunțată, urmată de Serbia.

WRS reprezintă România în finala Eurovison 2022

Artistul a declarat la finalul serii: „Mă bucur că juraţii au apreciat piesa noastră, fanii s-au mobilizat şi au promovat-o în social media, iar astăzi, românii din diaspora au votat Llamame. Este un sentiment formidabil să ştii că ai alături de tine atât de mulţi compatrioţi care te susţin şi votează pentru un rezultat cât mai bun al României la Eurovision. Le promit tuturor că nu îi voi dezamăgi în finală!”- a adăugat WRS la finalul serii.

WRS se va întoarce pe scena din Torino sâmbătă, 14 mai, iar de data aceasta va fi pe poziția numărul 2 în ordinea aparițiilor.

Calificarea României este un motiv de bucurie deoarece țara noastră a ratat anul trecut calificarea. În fapt, România nu a mai reușit să se califice în finala Eurovision din 2017, când Ilinca Băcilă și Florea au interpretat piesa Yodel It.

Astăzi va avea loc repetiţia pentru juriile naţionale, prima etapă a finalei Eurovision. Reprezentanţii fiecărei țări vor cânta pentru juraţi într-un spectacol netelevizat, votul acestora contând în proporţie de 50%, urmând ca voturile publicului să adauge restul de 50%.

Românii din țară nu vor putea vota pentru WRS. În schimb, românii din alte țări ale Europei îl vor putea susține prin SMS.

Lista completă a finaliștilor Eurovision 2022

1. Finlanda:The Rasmus – Jezebel

2. Israel:Michael Ben David – I. M

3. Serbia: Konstrakta – In Corpore Sano

4. Azerbaijan:Nadir Rustamli – Fade To Black

5. Georgia:Circus Mircus – Lock Me In

6. Malta:Emma Muscat – I Am What I Am

7. San Marino:Achille Lauro – Stripper

8. Australia:Sheldon Riley – Not the Same

9. Cipru:Andromache – Ela

10. Irlanda:Brooke Scullion – That’s Rich

11. Macedonia de Nord:Andrea – Circles

12. Estonia:Stefan – Hope

13. România:WRS – Llámame

14. Polonia:Ochman – River

15. Muntenegru:Vladana – Breathe

16. Belgia:Jérémie Makiese – Miss You

17. Suedia: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer

18. Cehia  We Are Domi – Lights Off

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu