Jucătorul 001 din Squid Game a primit Globul de Aur

Nu mai este pentru nimeni o surpriză faptul că serialul Squid Game face furori în întreaga lume. Pe lângă faptul că este cel mai urmărit serial de pe Netflix, producția a fost premiată și cu un premiu grandios, titlul de Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV, câștigat de actorul Oh Young-soo care a interpretat rolul jucătorului cu numărul 001, Oh Il-nam.

Oh Young So – primul actor coreean care primește un Glob de Aur pentru Best Supporting Actor

Oh Young So l-a adus la viață de Oh Il-nam, un personaj extrem de important în seria de succes, Squid Game. Serialul prezintă povestea unui concurs de supraviețuire periculos, care are ca miză o sumă mare de bani pentru cel care supraviețuiește tuturor probelor. Fiecare personaj are motivele sale pentru care se înscrie într-un astfel de concurs, premiul reprezentând șansa lor la o nouă viață.

Oh Il-nam este un bătrân bolnav, care suferă de o boală gravă și care se înscrie în concurs pentru a câștiga premiul de 38 milioane de dolari (45.6 billion won). Acesta se împrietenește rapid cu un alt concurent, Seong Gi‑hun, alături de care dezvoltă o relație de tată-fiu, dar și o prietenie frumoasă.

După ce a primit premiul, actorul a declarat: “I told myself ‘you are a good man’ for the first time in my life. I am grateful to all of you around the world, holding the scent of our culture and deep love of my family. I hope you have a beautiful life. Thank you.”

Premiul a fost acordat cu ocazia ediției cu numărul 79 a Globurilor de Aur. Vezi aici lista completă a câștigătorilor de anul acesta.

Cine este Oh Yeong-su

Oh Yeong-su s-a născut la 19 octombrie 1994 și și-a început cariera de actor în anul 1967. A început ca actor de teatru și a apărut în peste 200 de producții. Mai târziu a început să apară în filme și seriale, deseori în rolul de călugăr budist. În 2021 a jucat în Squid Game, un serial care a devenit rapid un fenomen internațional și cel mai urmărit serial de pe Netflix.

Featured foto: kbizoom.com

Te-ar putea interesa si:

Lasă un comentariu